Přejít na obsah stránky

Info

Vážení zákazníci, spustili jsme pro Vás nový zákaznický portál, dostupný je přes odkaz MŮJ ÚČET.

K dnešnímu dni bylo pozastaveno vydávání souhlasů s rozšířením vodovodu pro ostatní žadatele. Důvodem je potřeba aktualizace smluv o podpoře rozvoje s ohledem na aktuální stav přípravy výstavby VDJ Zadní Kopanina.

Úplné znění zprávy společnosti naleznete zde.

Paralelně s jednáním s PVS probíhá příprava tří projektů, které by alternativně mohly nahradit potřebné kapacity žadatelů, kteří již mají uzavřené smlouvy o podpoře rozvoje. Jedná se o výstavbu vlastní akumulace na území okresu Praha-západ. V současné době se dokončuje studie umístění vodojemu a jsou vedena jednání s majiteli pozemků, kde by vodojem mohl být umístěn. Zároveň probíhá technologické posouzení a návrh úpravny vody Neřežín, která by měla odebírat vodu z Červeného potoka a zásobovat pitnou vodou Hořovicko. Třetím projektem je propojení na zdroj v majetku jiného vlastníka, který by potenciálně mohl sloužit jako záložní zdroj pro doby odstávek přivaděče pitné vody z ÚV Želivka.

V podzimních měsících budou alternativní řešení připravena do té míry, aby mohlo být přijato rozhodnutí o jejich realizaci v případě, že nebude znám termín zahájení výstavby vodojemu Zadní Kopanina. 

Přejít na navigaci