Přejít na obsah stránky

Info

Z provozních důvodů bude zákaznické centrum v Berouně otevřeno 30.05.2024 do 12 hodin. Děkujeme za pochopení.

Info

Vážení zákazníci, spustili jsme pro Vás nový zákaznický portál, dostupný je přes odkaz MŮJ ÚČET.

Představenstvo společnosti odsouhlasilo postup, na základě kterého bude možné vyhovět žádostem o prodloužení vodovodu pro připojení individuální bytové výstavby. Na začátku roku 2019 bylo zastaveno vydávání souhlasů s prodloužením vodovodů, které jsou napájeny vodou z pražského vodovodního systému. Důvodem bylo vyčerpání smluvní kapacity pro skupinový přivaděč vody z Prahy do Berouna, Králova Dvora, Zdic a Hořovic. Od té doby společnost vedla jednání s hlavním městem Prahou a Pražskou vodohospodářskou společností o možnosti tuto kapacitu navýšit. Výsledkem těchto jednání je záměr postavit nový vodojem v areálu vodojemu Zadní Kopanina, který bude určen převážně pro zásobování Prahy – západ, Berounska a Kladenska.

Investorem této výstavby bude hlavní město Praha. Žadatelé o navýšení kapacity pak budou hradit poměrnou část nákladů na pořízení této investice. Společnost VAK Beroun hledala možnosti, jak zajistit financování nové kapacity, aniž by to mělo dopad na výši ceny pro stávající odběratele.

Výsledkem je postup, který zahrnuje uzavření Smlouvy o podpoře rozvoje infrastruktury a následné vydání souhlasu s rozšířením vodovodu. Nejmenší žadatelé tak budou moci začít připravovat výstavbu prodloužení vodovodu a přípojek. Velikost těchto stavebních projektů je omezena na připojení maximálně tří bytových jednotek, přičemž v jednom domě nesmí být více než dvě bytové jednotky. Omezení by mělo zaručit, že tato priorita připojení bude využívána pro řešení individuálních potřeb bydlení.

VAK Beroun pro tyto nejmenší projekty zaručuje i kapacitu pro zajištění dodávky vody ještě před výstavbou vodojemu v Praze. Bude k tomu využívat kapacitu, která je již vyhrazena pro dříve povolené stavby, které ale dosud nebyly realizovány.

Pro rozvojové a větší projekty se nyní připravuje ke schválení smlouva, která, podobně jako u malých projektů, umožní vydání souhlasu s budoucím připojením. Tyto projekty ale na skutečnou realizaci a připojení na vodu budou muset počkat až do doby výstavby pražského vodojemu.   

Žádost o uzavření smlouvy a text smlouvy najdete zde.

Přejít na navigaci