Přejít na obsah stránky

Info

Vážení zákazníci, spustili jsme pro Vás nový zákaznický portál, dostupný je přes odkaz MŮJ ÚČET.

Než to spláchneš do odpadu, popřemýšlej o dopadu! Tak zní slogan vítězné grafiky posledního ročníku soutěže DOODPADU aneb Co do kanalizace nepatří. Další příležitost vyhrát až padesát tisíc korun na maturitní ples mají studenti středních škol a gymnázií právě teď.

Projekt DOODPADU, který se od roku 2014 zaměřuje na osvětu v oblasti nakládání s odpadní vodou, vyhlásil již třetí ročník soutěže s podtitulem „To fakt nevyčistíš“.

Úkolem soutěžících je vymyslet společenskou deskovou, karetní hru, případně herní aplikaci na téma Co do kanalizace nepatří. Hru mohou vyrobit, v případě elektronických herních aplikací detailně popsat a odevzdat do 17. února 2019. Pozor, do poloviny prosince je ale třeba se zaregistrovat na
www.doodpadu.cz, protože na pozdější registrace nebude brán zřetel. Soutěž je určená třídním kolektivům a její pravidla i postup pro přihlášení najdou zájemci na webových stránkách projektu a také na facebooku.

„Jsme velice zvědaví na výsledek. Zatímco v předchozích ročnících soutěžící vytvářeli videa a grafiku, tentokrát jsme sáhli do úplně jiné oblasti. Středoškoláci jsou tvořiví a hraví a jistě nás i tentokrát příjemně překvapí,“ řekl za organizátory ředitel společnosti Vodovody a kanalizace Beroun Jiří Paul.

Dodal, že vítěz celorepublikového klání bude vyhlášen v březnu příštího roku u příležitosti Světového dne vody. Vítězné práce předchozích ročníků si můžete prohlédnout na facebooku, nebo na youtube.

Projekt „DOODPADU aneb Co do kanalizace nepatří“ zahájila v České republice před pěti lety společnost ENERGIE AG BOHEMIA a její dceřiné společnosti, které se zaměřují na provozování vodohospodářského majetku měst a obcí. Kromě dodávek pitné vody zajišťují i čištění odpadních vod.

Bohužel, v odpadní vodě, a tedy i v kanalizaci, velmi často končí předměty a látky, které do ní nepatří. Nejenže poškozují kanalizační potrubí a další zařízení, ale také zvyšují náklady na čištění odpadních vod. Toaleta není odpadkový koš! I to je jedno z klíčových témat, kterým se program DOODPADU zabývá. Tím, že něco vyhodíme nebo vylijeme do záchodu či dřezu, totiž problém nemizí, ale začíná.

Přejít na navigaci