Přejít na obsah stránky

Info

Vážení zákazníci, spustili jsme pro Vás nový zákaznický portál, dostupný je přes odkaz MŮJ ÚČET.

S ohledem na nepříznivé epidemiologické podmínky se letos neuskutečnila valná hromada akcionářů naší společnosti, ale akcionáři rozhodli hlasováním per rollam, tedy korespondenčně.

Tento způsob hlasování se od prezenční účasti na valné hromadě liší tím, že pokud akcionář v dané lhůtě nehlasuje, je do výsledku hlasování započítáno, že s návrhem nesouhlasí.

Hlasování proběhlo bez problémů. Akcionáři byli o hlasování informováni písemně. Veškeré podklady byly zveřejněny na zabezpečené webové stránce. Akcionáři měli právo požádat o zaslání podkladů v písemné podobě, o to ale žádný z akcionářů neprojevil zájem.

Akcionáři tak většinou hlasů odsouhlasili účetní závěrku hospodářského roku 10.2020/09.2021 a rozhodli o rozdělení zisku. Z celkového zisku po zdanění ve výši cca 50,4 mil. korun se 15 mil. korun rozdělí mezi akcionáře a 35,4 mil. korun - tedy více jak 70 % - bude převedeno do nerozděleného zisku a zůstane tak ve společnosti ke krytí investic do obnovy majetku. Investiční plán na tento hospodářský rok počítá s částkou 85 mil. korun. 

Největšími investicemi letošního roku jsou úpravy kalového hospodářství a provozní budovy na ČOV Hořovice, které si letos vyžádají více než 23 mil. korun.  Zhruba šest miliónů korun budeme investovat do obnovy technologie ČOV Beroun zničené požárem. Na výměny vodovodů v ulicích Zvonařova a Šafaříkova v Berouně jsou vyčleněny čtyři milióny korun.

Stejně jako v minulých letech akcionáři podpořili rozdělení 80 tis. korun z nevyplacených podílů na zisku mezi tři charitativní organizace - Klub Zvonek, Svaz tělesně postižených Hořovice a Charitu Beroun. Jedná se o podíly na zisku z let 2013 - 2015, ke kterým se akcionáři nepřihlásili. 

Verzi článku pro média lze stáhnout zde

Přejít na navigaci