Přejít na obsah stránky

Info

Vážení zákazníci, spustili jsme pro Vás nový zákaznický portál, dostupný je přes odkaz MŮJ ÚČET.

Přinášíme vám aktuality nejen pro žadatele o připojení na vodovod zásobovaný vodou z pražského systému.

V uplynulém období došlo k několika zásadním rozhodnutím a událostem, které přiblížily řešení nedostatečné zásobní kapacity vody pro region Prahy západ a Berounska. Tou nejdůležitější byla změna určení pozemku sousedícího s komplexem vodojemů na Zadní Kopanině na pozemky pro veřejně prospěšné stavby. Toto rozhodnutí zastupitelstva HMP znamená zásadní krok pro získání potřebných pozemků pro rozšíření vodojemu v Praze. Na toto rozhodnutí navázala příprava výběrového řízení na projektanta stavby, kterou zahájila Pražská vodohospodářská společnost. Znamená to, že by se ještě v letošním roce mohlo začít projektovat. Souběžně s tím budou probíhat jednání o odkoupení pozemků pro výstavbu. V případě neúspěchu těchto jednání není vyloučeno jejich vyvlastnění.

Naše společnost dokončila studii alternativního řešení, kterým je výstavba vlastních zásobních kapacit. Technicky proveditelné jsou v zásadě jen dvě varianty. Buď výstavba jednoho velkého vodojemu v katastru obcí Jinočany nebo Nučice, nebo výstavba tří menších vodojemů. Obě tyto varianty jsou technicky i finančně náročnější než centrální řešení v Praze.

Souběžně probíhá projektová příprava rekonstrukce úpravny Neřežín, která spočívá v obnovení odběru vody z Červeného potoka v Brdech. Toto je ale jen doplňkový zdroj, který pomůže pokrýt potřebu dříve zahájené výstavby. Probíhají jednání o využití i některých dalších zdrojů, ale i v případě úspěchu se bude jednat o zdroje charakteru nouzového nebo doplňkového.

Tisková zpráva

Přejít na navigaci